Allmän kurs - Kursen fulltecknad - stängd för ansökan

Läs in gymnasiebehörigheter och/eller komplettera dina tidigare studier samtidigt som du utvecklar självförtroende, eget ansvar och allmänbildning. Estetisk verksamhet och friskvård ingår på schemat.

Mora Folkhögskolas allmänna kurs grundar sig på dina behov. Du kan få behörighet i gymnasiegemensamma ämnen svenska, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Estetisk verksamhet, hantverk och friskvård ingår i schemat. Om ditt schema tillåter finns ytterligare tillvalsämnen att välja. För bra studieresultat rekommenderas en blandning av teoretiska och praktiska ämnen. Därför förekommer vissa temadagar och andra gemensamma aktiviteter.

Grundläggande behörighet

Ämnen som ingår i en grundläggande behörighet för att kunna bedriva högre studier är:

• svenska 1-3
  • engelska 5 och 6
  • matematik 1a-1b-1c
  • naturkunskap 1b
  • religionskunskap 1
  • samhällskunskap 1a1
  • historia 1a1.

Även möjlighet till särskilda behörigheter finns vid behov.

Omdöme

Folkhögskolan utfärdar omdöme, vilket jämställs med betyg när du söker till högskolan.

Du som söker Allmän kurs bör kunna beskriva i ditt personliga brev hur du tänker att kursen ska bidra till din personliga utveckling och skapa möjligheter för din framtid. Vi ber dig att reflektera över kursinnehållet och hur det stämmer överens med vad du tycker är viktigt för att det ska bli ett bra år på folkhögskolan. Det personliga brevet är viktigt för vårt gemensamma arbete under året.

Personbevis måste bifogas när du ansöker till Mora Folkhögskola.

Ansökan gör du digitalt genom att klicka på knappen ”Ansök här”.
När du ansöker får du skapa ett konto "Mina Sidor" där du själv när som helst kan logga in  och se dina ansökningar och status på dem.
Du kan även när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du inte av någon anledning har möjlighet att söka digitalt ber vi dig kontakta oss på telefon 0250-942 00.

Du som söker Mora folkhögskola uppmuntrar vi att läsa mer om skolformen,  Landstinget Dalarna och Folkbildningsrådet fastställer de
riktlinjer verksamhetsmål vi ska uppfylla.

Antagningsbesked skickas ut senast under juni.

Kursdatum läsår 2017/2018

Höstterminen:                     2017-08-21 - 2017-12-15

Vårterminen:                       2018-01-08 - 2018-06-08

För dig som önskar boende på skolans internat, gå in under Logi/Konferens/internat och läs mer.