Estetisk plattform - Grundår

Konstnärliga uttryck inom textil, bild, form och skrivande

Kursen Estetisk plattform är ett avstamp för en konstnärlig utbildning eller andra vidare studier:

- en grundkurs om du vill orientera dig inom det estetiska fältet
- en tid att fundera över livsval, vägval och för en hållbar framtid

I kursen ingår grundläggande tekniker inom flera estetiska uttrycksformer: textil, keramik, glas, bild, foto, film, drama och kreativt skrivande.
Viktiga inslag i kursen är även studiebesök, studieresor och utställningsarbete. För ett hållbart samhälle arbetar vi med återbruk av olika material.

En kurs som ger dig möjlighet att pröva en mängd olika konstnärliga uttrycksformer med fokus på ett kreativt och lustbetonat arbetssätt med övningar och projekt.

Den skapande processen är i fokus via reflektion och samtal kring kreativitet, inlärning och konst. Här får du möjlighet att undersöka många uttrycksformer i syfte att bygga en bred bas för vidare skapande arbete.

Vi ser positivt på att människor med olika ålder och bakgrund söker kursen så att olika erfarenheter möts och berikar varandra. Gruppens gemensamma lärande är viktigt.

Vi vill att du presenterar dig själv, dina personliga mål och förväntningar med kursen i i ansökan. Bifoga ett självporträtt i valfri teknik. Porträttet ska vara en kreativ beskrivning av dig själv och skickas digitalt.

Ansökan gör du digitalt på www.folkhogskola.nu eller genom att klicka på knappen nedan.

När du ansöker får du skapa ett konto ”Mina Sidor” där du själv när som helst, kan logga in se dina ansökningar och status. Du kan även när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Du får en bekräftelse till din e-postadress att din ansökan mottagits.
Vid antagningsdatum går vi igenom ansökningshandlingarna, därefter skickas besked digitalt om du blivit antagen eller ej.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att söka digitalt ber vi dig kontakta oss på telefon 0250-942 00.

Du som söker Mora folkhögskola uppmuntrar vi att läsa mer om skolformen,  Landstinget Dalarna och Folkbildningsrådet fastställer de
riktlinjer verksamhetsmål vi ska uppfylla.

Kursdatum vårterminen 2018

Vårterminen:                        2018-01-08 - 2018-06-08

Kursdatum läsår 2018/2019

Höstterminen:                     2018-08-22 - 2018-12-18  (prel startdatum)

Vårterminen:                       2019-01-07 - 2019-06-07

För dig som önskar boende på skolans internat, gå in under Logi/Konferens/internat och läs mer.