Estetisk plattform

Konstnärliga uttryck inom bild och form.

Estetisk plattform är en grundkurs som utforskar material kreativt, konstnärligt och hantverksmässigt. En kurs för dig som vill orientera dig inom det estetiska fältet, skapa förutsättningar för vidare studier. Du ges utrymme att fundera över livsval, vägval tillsammans med andra.

Inom bildämnet arbetar vi med teckning, målning, grafik, foto och film. Form och skulptur utforskas i olika material.

Den skapande processen är i fokus via reflektion och samtal kring kreativitet, inlärning och konst. En möjlighet att undersöka många uttrycksformer i syfte att bygga en bred bas för vidare skapande arbete på ett kreativt och lustbetonat sätt.

Viktiga inslag i kursen är studiebesök, studieresor och utställningsarbete. För ett hållbart samhälle arbetar vi med återbruk av olika material. Vi ser positivt på att människor med olika ålder och bakgrund söker kursen så att olika erfarenheter möts och berikar varandra. Gruppens gemensamma lärande är viktigt.

Vi vill att du presenterar dig själv, dina personliga mål och förväntningar med kursen i i ansökan. Bifoga ett självporträtt i valfri teknik. Porträttet ska vara en kreativ beskrivning av dig själv och skickas digitalt.

Ansökan gör du digitalt på www.folkhogskola.nu eller genom att klicka på knappen nedan.

När du ansöker får du skapa ett konto ”Mina Sidor” där du själv när som helst, kan logga in se dina ansökningar och status. Du kan även när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Du får en bekräftelse till din e-postadress att din ansökan mottagits.
Vid antagningsdatum går vi igenom ansökningshandlingarna, därefter skickas besked digitalt om du blivit antagen eller ej.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att söka digitalt ber vi dig kontakta oss på telefon 0250-942 00.

Du som söker Mora folkhögskola uppmuntrar vi att läsa mer om skolformen,  Landstinget Dalarna och Folkbildningsrådet fastställer de
riktlinjer verksamhetsmål vi ska uppfylla.

Kursdatum vårterminen 2018

Vårterminen:                        2018-01-08 - 2018-06-08

Kursdatum läsår 2018/2019

Höstterminen:                     2018-08-27 - 2018-12-21

Vårterminen:                       2019-01-07 - 2019-06-07

För dig som önskar boende på skolans internat, gå in under Logi/Konferens/internat och läs mer.