Internat

På Mora Folkhögskola erbjuder vi kursdeltagarna internatboende. Detta innebär att man bor och äter på skolan under tiden man studerar. På internatet blandas människor med varierande bakgrund och erfarenheter, vilket bidrar till en viktig personlig utveckling och gemenskap för dem som väljer att bo på skolans internat.

Internatlivet innebär en unik social miljö där man får många nya vänner. Man har också möjlighet att på kvällstid använda sig av skolans lokaler och utrustning, som bibliotek, datasal, verkstäder och gymnastiksal.

Vi har tre internatbostäder; Andersbo, Kullan och Masen. Husen ligger i omedelbar anslutning till skolan. Internatet har sammanlagt 42 rum. Bor man på Andersbo delar man wc och dusch med en studiekamrat. På Kullan och Masen har man eget badrum.

På varje internat finns vardagsrum med TV, kök samt tvättstuga. På samtliga elevhem finns trådlös uppkoppling till internet.

Elevhemmen disponeras av deltagarna under kurstiden och kortare lov. Under sommarlovet bedrivs annan verksamhet.

Rummen är enkelt möblerade med säng inklusive madrass, skrivbord och stol, hylla och sänglampa. Garderobsutrymmen finns i varje rum. Du tar själv med dig täcke, kudde, sänglinne, överkast och handdukar. Något personligt, som en matta, kan vara trevligt att ta med för att göra rummet hemtrevligt.

Tvättmaskiner finns på alla internat.

Kostnad

Kursdeltagare som bor på skolans internat betalar en inackorderingsavgift på mellan 1000 kr och 1100 kr i veckan.

I priset ingår frukost, lunch och middag måndag - torsdag. På fredag ingår frukost och lunch.
För- och eftermiddagsfika ingår.

Avdrag för kost görs vid skolans fastställda lovdagar (sportlov, påsklov, höstlov och jullov).

Kökets öppettider

Frukost 07:30-08:00 mån-fre
Förmiddagsfika 10:00-10:30 mån-fre
Lunch 12:00-13:00 mån-fre