Skidlinjen - Kursen fulltecknad - stängd för ansökan

I Mora, längdskidåkningens högborg, finns goda möjligheter att utvecklas till en duktig skidåkare. Genom att kursen är mångsidig och individsanpassad kan vi ta emot sökande med olika träningsbakgrund.

Målet är att du ska utvecklas till en duktig skidåkare, upptäcka din kapacitet och ta ansvar för det egna agerandet samt ta hänsyn till dina lagkamrater. Stor vikt läggs vid att du utvecklas som skidåkare samtidigt som du får en gedigen utbildning inom tränaryrket. Du får kunskap inom träningslära, mental träning, idrottsfysiologi, teknik etc. Dessa kunskaper ger dig förutsättningar att fungera väl som skidlärare.

Utbildningen fungerar väl i kombination med andra distansstudier och det finns även möjlighet att välja till kurser ur skolans övriga utbud.

- schemalagd träning, minst 12 timmar/vecka
    - idrottsteori
    - lägerverksamhet
    - deltagande i tävlingar

Träningen sker under professionell ledning och med hjälp av det senaste inom tekniska hjälpmedel. Träning bedrivs vardagar; i regel som två fartpass, två styrkepass och två distanspass. Som komplement till löpning, rullskidåkning och skidgång utnyttjar vi kajak och cykel. För att förbättra den klassiska skidtekniken använder vi ett rullband kopplat till video och dator. Under året genomför vi ett flertal idrottsfysiologiska tester för att styra och följa upp träningen. Efter intensiva träningsveckor använder vi återhämtningsveckorna till alternativa träningsmetoder som bollspel, cykling, simning, kajak och långfärdsskridskor.

Har du frågor om utbildningen är du varmt välkommen att kontakta kursansvarige Christian Minatti via e-post: christian.minatti@morafhsk.se eller telefon: 0250-942 43.

Ansökan gör du digitalt genom att klicka på knappen ”Ansök här”

När du ansöker får du skapa ett konto "Mina Sidor" där du själv när som helst kan logga in  och se dina ansökningar och status på dem.
Du kan även när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att söka digitalt ber vi dig kontakta oss på telefon 0250-942 00.

Du som söker Mora folkhögskola uppmuntrar vi att läsa mer om skolformen,  Landstinget Dalarna och Folkbildningsrådet fastställer de
riktlinjer verksamhetsmål vi ska uppfylla.

Kursdatum läsår 2017/2018

Höstterminen:                     2017-08-21 - 2017-12-15

Vårterminen:                       2018-01-08 - 2018-06-08

För dig som önskar boende på skolans internat, gå in under Logi/Konferens/internat och läs mer.