Intervjuer

Mora Folkhögskola har intervjuat några av eleverna som går Autsimkursen. Så här säger några av eleverna.

Studerande Therése H Halvarsson

Varför ville du gå den 2-åriga Autismutbildningen vid Mora Folkhögskola?

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar har intresserat mig en längre tid och när jag såg denna utbildning dyka upp bestämde jag mig för att söka. Jag brinner för att se den unika individen och hitta vägar (kanske inte alltid de vanligaste) som får det att fungera.

Vad betydde det för dig att den går på distans halvfart?

För mig var det perfekt att kunna läsa hemma och åka in på de sammankomster vi hade. Det gjorde att jag kunde bo kvar hemma och fortsätta med mitt arbete som resurspedagog under tiden.

Vad har det gett dig att gå denna kurs?

Det har gett mig erfarenheter, insikter och kunskaper som gör att jag blir bättre på det jag gör. Jag har användning av kursen varje dag i mitt arbete som resurspedagog.

Vad tror/hoppas du att det gör för skillnad i framtiden att du gått denna kurs?

Jag tror och hoppas att ju fler vi är som lär oss om autism och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ökar förståelsen och vi får verktyg att hjälpa en individ att lyckas utifrån sina förutsättningar.

Övrigt?

Sammanhållningen i vår grupp var/är helt fantastisk. Så förutom en massa kunskap har jag också fått vänner för livet! Jag kan varmt rekommendera den här utbildningen!

/ Therése H Halvarsson

Studerande: Marie, 51 år

Varför ville du gå den 2-åriga Autismutbildningen vid Mora Folkhögskola?

”Jag träffar ofta människor inom autismspektrat. Det är viktigt för mig att jag har en förståelse för och kunskap om autism för att det skall bli ett bra möte/ bemötande. Man blir aldrig för gammal för att lära något nytt! Kände att det var dags att uppgradera sig.”

Vad betydde det för dig att den går på distans halvfart?

”Det betyder mycket att kunna studera på distans. Man får smälta det i lugn och ro och kan använda de nya erfarenheterna/ kunskaperna på en gång. Svårt för mig att ta ledigt helt och studera.”

Vad har det gett dig att gå denna kurs?

”Insikt i andra människors tankegångar som inte liknar mina egna. Nya kunskaper. Nya tankegångar om andra människors liv och kamp för att få vardagen att fungera. Träffa härliga människor som inspirerar och ger råd för eftertanke.”

Vad tror/hoppas du att det gör för skillnad i framtiden att du gått denna kurs?

• Att kunna bemöta personer med ettb annorlunda sätt att tänka på ett bättre sätt
  • Att kunna sprida kunskapen om vad vi lärt oss vidare så att det blir en ökad förståelse i samhället.”