Estetisk plattform - projektår - vi har platser kvar

Projektåret på Mora Folkhögskola är en fördjupande konstnärlig utbildning för dig som vill utveckla idéer och få möjlighet att fokusera i en kreativ process, det kan ge dig möjlighet att söka vidare till högre studier.

Under året fokuserar du på att utveckla ditt konstnärliga uttryck och relevant hantverks teknik. Lärarna på estetisk plattform undervisar och handleder dig i din utveckling.

Du kan välja att fördjupa dig inom:

Bild och form: grafik, måleri, skulptur, keramik, glas, kreativt skrivande, foto/film
Textil: väv, sömnad, textila tekniker/material, broderi. skinn

Det krävs grundkunskaper inom området du vill fördjupa dig i, relevanta arbetsprover bifogas din ansökan.

Kursen bygger på självständigt arbete. Vid skolstarten gör du en noggrann planering som utgår från din projektidé tillsammans med dina lärare. Vi arbetar processinriktat, utvecklar skapandet stegvis och arbetsprocessen i sig är minst lika viktig som slutresultatet. I kursen ingår även att delta i olika utställningar. Du får erbjudande om att delta i undervisning i en palett av ämnen tillsammans med kursdeltagarna på Estetisk plattform.

Hela kursen träffas 2 ggr/termin, delger varandra erfarenheter, reflekterar och diskuterar. Du erbjuds gruppundervisning och handledning 20 tim/vecka (heltid), utöver det arbetar du individuellt eller i grupp med ditt projekt. Under våren kan du fokusera på arbetsprover till högre utbildningar.

Vi vill att du presenterar dig själv och dina personliga mål med kursen i ett personligt brev där du beskriver ditt projektområde. Till ansökan vill vi att du bifogar digitalt

• ett självporträtt inom ditt projektområde.
  • bilder/exempel på din kunskap inom området

Ange önskad studieomfattning: 50, 75 eller 100%

Ansökan gör du digitalt genom att klicka på någon av knapparna nedan.
När du ansöker får du skapa ett konto "Mina Sidor" där du själv när som helst kan logga in  och se dina ansökningar och status på dem.
Du kan även när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Ansök genom att klicka på någon av knapparna nedan beroende på om du
söker till hela läsåret 2017-2018 eller bara till vårterminen 2018.

Sista ansökningsdag till hösten 15 april, därefter löpande antagning i mån av plats.

Sista ansökningsdag till våren 1 november, därefter löpande antagning i mån av plats.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att söka digitalt ber vi dig kontakta oss på telefon 0250-942 00.

Du som söker Mora folkhögskola uppmuntrar vi att läsa mer om skolformen,  Landstinget Dalarna och Folkbildningsrådet fastställer de riktlinjer verksamhetsmål vi ska uppfylla.

Kursdatum vårterminen 2017

Vårterminen:                        2017-01-08 - 2017-06-09

Kursdatum läsår 2017/2018

Höstterminen:                     2017-08-21 - 2017-12-15

Vårterminen:                       2018-01-08 - 2018-06-08

För dig som önskar boende på skolans internat, gå in under Logi/Konferens/internat och läs mer.