Estetisk plattform - projektår

Kursen estetisk plattform - projektår är en fördjupande konstnärlig utbildning för dig som vill utveckla idéer, få möjlighet att fokusera och fördjupa dig i en kreativ process.

- en tid att fundera över livsval, vägval och för en hållbar framtid.

- det kan ge dig möjlighet att söka vidare till högre studier.

- grundkunskaper krävs inom ditt fördjupningsområde.

Du kan välja att fördjupa dig inom:

Bild och form: grafik, måleri, skulptur, keramik, glas, kreativt skrivande, foto/film
Textil: väv, sömnad, textila tekniker/material, broderi, skinn

Under året fokuserar du på att utveckla ditt konstnärliga uttryck och relevanta tekniker. Kursen bygger på självständigt arbete. Vid skolstarten gör du en noggrann planering som utgår från din projektidé tillsammans med dina lärare som undervisar och handleder dig i din utveckling. I kursen arbetar du processinriktat och utvecklar skapandet stegvis. Arbetsprocessen i sig är minst lika viktig som slutresultatet. Du delar erfarenheter, reflekterar och diskuterar med de andra kursdeltagarna. I kursen ingår även att delta i olika utställningar, studiebesök och studieresor. Ämnesundervisningen bedrivs delvis i samarbete med Estetisk plattform – grundår.

Under vårterminen kan du fokusera på arbetsprover till högre utbildningar om du önskar.

Vi vill att du beskriver ditt projektområde, presenterar dig själv dina personliga mål och förväntningar med kursen. Till ansökan bifogar du digitalt:

• ett kreativt självporträtt inom ditt projektområde.
  • bilder/exempel på din kunskap inom området.

Ange önskad studieomfattning: 50, 75 eller 100%

Ansökan gör du digitalt genom att klicka på någon av knapparna nedan.
När du ansöker får du skapa ett konto "Mina Sidor" där du själv när som helst kan logga in och se dina ansökningar och status på dem.
Du kan även när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.
Du får en bekräftelse till din e-postadress att din ansökan mottagits det är därför viktigt att du anger den i din ansökan.

Ansök genom att klicka på någon av knapparna nedan

Sista ansökningsdag till höstens kurs är den 15 april, därefter löpande antagning i mån av plats.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att söka digitalt ber vi dig kontakta oss på telefon 0250-942 00.

Du som söker Mora folkhögskola uppmuntrar vi att läsa mer om skolformen,  Landstinget Dalarna och Folkbildningsrådet fastställer de riktlinjer verksamhetsmål vi ska uppfylla.

Kursdatum vårterminen 2018

Vårterminen:                        2018-01-08 - 2018-06-08

Kursdatum läsår 2018/2019

Höstterminen:                     2018-08-22 - 2018-12-18  (prel startdatum)

Vårterminen:                       2019-01-07 - 2019-06-07

För dig som önskar boende på skolans internat, gå in under Logi/Konferens/internat och läs mer.