Sömnad av dockkläder 19-21 Oktober -18

Nu erbjuder vi en kurs för dig som är intresserad av sömnad och som vill påverka vad barn leker med. Här ges du möjlighet att använda din fantasi och skapa nytt av gammalt. Du tror på återvinning och hållbar utveckling.

Lammily - en modedocka med realistiska mått och proportioner. I en värld där barn bombaderas med reklam och bilder av orealistiska förväntningar börjar många tvivla på sin skönhet så tidigt som i 7 – 9 årsåldern.

Lammillys mål är att ge barn i alla former och storlekar en möjlighet att utveckla självkänsla, hitta en positiv kroppsuppfattning och att acceptera andra.

Lammily försöker förändra livet för framtida generationer genom att ändra normer, bilder och uppfattningar och visa att vanligt verkligen är vackert. Barns kommentarer blir ofta ”hon ser ju riktig ut!”

Grundmönster till Lammilydockan ingår inte i kurskostnaden.
Med basmönstret som utgångspunkt ritar vi nya modeller allt efter önskemål och sömnadsmöjligheter.
Mönstren är möjliga att anpassa efter andra dockmodeller.

Lammilydockan finns att beställa på www.mormormorfars.se

Ta med; Gamla kläder som du inte använder, slipsar, band, spetsar, tryckknappar, sytråd, tygsax, broderisax, papperssax, knappnålar, synålar, symaskinsnålar, tygkrita, anteckningsblock, penna, linjal.

Vi har ett nära samarbete med Röda Korset, mycket kläder finns på skolan att återanvända.

Kursledare:

Christina Lillpers
Telefon: 0250 – 942 44
e-post: christina.lillpers@morafhsk.se

Fredag       19 oktober   19:00 - 21:30
Lördag  20 oktober  08:30 - 17:00
Söndag  21 oktober  08:30 - 15:30

Skicka in din ansökan digitalt genom att klicka på knappen "Ansök här".

Sista ansökningsdagen två veckor innan kursstart.

Kurs med boende två nätter i delat rum inkl frukost och fika

800: -

Kurs med fika och (för dig som inte ska bo)

250: -

Incheckning på fredag eftermiddag/kväll.

Uppvärmningsmöjligheter för medhavd mat finns på internaten och på skolan.

Har du frågor angående boende, kontakta oss på

info@morafolkhogskola.se