Bild av en dator. Klicka för att komma till kursen Anpassad IT

Textilt hantverk läsåret 19-20

Vill du utveckla dina textila kunskaper?

Textilt hantverk är kursen för dig som är intresserad av textil och hantverk. Vi arbetar kreativt med textil som material, från idé till färdigt projekt.  Kursen erbjuder grundtekniker i textila material, vi erbjuder en bra grund för att söka vidare till högre utbildningar men kursen är lika rolig för dig som fritt vill undersöka ditt textila språk.

Vi ser gärna sökande i alla åldrar, vi tror att gruppens mångfald skapar en bra grund för gemensamt lärande.

Kursen erbjuder en bred textil grundutbildning. Kreativ utveckling inom formgivning, material och textila hantverkstekniker är i fokus.

I kursen ingår en mängd textila material och tekniker. Vävning, broderi och handsömnad är bas. Dalarnas textila tradition och kulturarv samt aktiva textilkonstnärer är en självklar inspiration. Vi arbetar med formgivning och hantverksmässig tillverkning. Från idé till produkt.

Vi arbetar experimentellt med textila material och tekniker.  I kursen ingår kreativt textiltryck och vattenbaserat fotoscreentryck. Du får lära dig mönsterkomposition och mönsterrapportering. Vi arbetar även med textil skulptur, färgning, skinn-päls och andra textila tekniker.

Du läser:

  • Formgivning
  • Materiallära
  • Broderi
  • Sömnad
  • Vävning
  • Färgning
  • Textiltryck

 

Ansökan

Vi vill att du presenterar dig själv i ett brev, dina mål och förväntningar på kursen. Till ansökan bifogar du digitalt:

  • bilder/exempel på din kunskap inom området.

Kravet på dig som söker är att du fyllt 18 år eller fyller 18 under höstterminen. När du tackat ja till en plats förbinder du dig att närvara och bidra till kursens gemensamma mål.

Kontaktperson   berit.zetterqvist@morafhsk.se

Ansökan gör du digitalt genom att klicka på knappen ”Ansök här”

När du ansöker får du skapa ett konto "Mina Sidor" där du själv när som helst kan logga in  och se dina ansökningar och status på dem. 
Du kan även när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

 

Sista ansökningsdag 15 april, därefter löpande antagning i mån av plats.

Du som söker Mora folkhögskola uppmuntrar vi att läsa mer om skolformen, Region Dalarna   och Folkbildningsrådet fastställer de
riktlinjer verksamhetsmål vi ska uppfylla.

Kursdatum läsår 2019/2020

Höstterminen:                     2019-08-26 - 2019-12-21  

Vårterminen:                       2020-01-07 - 2020-06-05

För dig som önskar boende på skolans internat, gå in under Logi/Konferens/internat och läs mer.

Sidan underhålls med webKontroll från Daladatorer