Yoga

Vi praktiserar och utforskar rörelse, asanas (yogapositioner), andning, meditation och närvarotekniker. Dynamiska och mer fysiska yogaklasser blandas med lugna yin- och restorative yogaklasser samt reflektion och vila.

Under denna femdagarskurs har varje dag ett speciellt tema som går som en röd tråd genom hela dagen. Vi utforskar yogans olika delar och du får utrymme att fördjupa din yoga både själsligt och fysiskt oavsett hur länge du praktiserat. Kursen ger dig möjlighet att landa in i dig själv med mer närvaro i, och kontakt mellan, kropp och själ. Du får möjlighet att utforska och uppleva yogan och dig själv på nya sätt.

Kursens innehåll

- Dynamiska yogaklasser
- Yinyoga - lugna klasser med fokus på bindväv, fascia och meridianer
- Restorative yoga - meditativ och terapeutisk yoga för återhämtning
- Yogafilosofi och historia
- Meditation
- Somatisk utforskning
- Andningstekniker
- Djupavslappning
- Skapande reflektion, sharing, samtal
- Den yogiska kroppsbilden
- Naturen som yogasal
- Närvaro och kontakt mellan kropp och själ

Kursen leds av Caroline Fladvad som driver Dancing Yogini där hon håller kurser, retreats och workshops inom yoga, dans och rörelse.

" Min största passion är rörelse. Rörelse inuti och genom kroppen, men också det konstanta flödet av rörelse i livet självt; både i dess detaljer och i sin helhet. Efter många år inom dansens värld som dansare och danslärare hittade jag yogan och blev tokförälskad - en förälskelse som kommit att bli en livskärlek. I yogan fortsätter utforskandet av rörelse – i kropp, sinne, känsla, andetag, stillhet. Yogan är något att alltid hitta hem igenom; både på och utanför mattan. För mig handlar rörelse, dans och yoga mycket om utforskning, hågkomst, berättande, relation och kontakt. Jag är utbildad inom GlobalYoga, Embodied flow, Body Mind Centering, Yinyoga med fokus på traditionell kinesisk medicin och Creative Dance. Mina klasser kännetecknas av kreativitet, närvaro och känsla. Jag vill att yoga ska kännas tillgängligt, spännande och oändligt”

Kontakt: caroline@dancingyogini.se

Kurstid: 12-16 augusti 2019

Incheckning: efter kl. 15.00  söndagen innan första kursdagen

Sista ansökningsdag: 1 maj 2019

Kostnader:

Lägsta kostnaden för att gå kursen är 1.900 kr (kost, ej boende)

Kost och logi i enkelrum 4.100 kr
Kost och logi i logement (10 bäddar) 2.600 kr
Kost (ej boende) 1.900 kr

Bekräftelseavgift: Antagning till kursen sker efter den 1 maj,
därefter kommer du att få en faktura hemskickad till din folkbokföringsadress på en bekräftelseavgift 1.000 kr.
Detta dras av från slutfakturan eller återbetalas om kursen blir inställd.
Slutfakturan skickas ut i samband med kursstart.

Mer information om detta i antagningsmeddelande.

Vid avbokning senare än 14 dagar innan kursstart återbetalas inte bekräftelseavgiften.

Har du frågor angående boende maila info@morafolkhogskola.se